Транспорт и логистика

Вињетките во Романија поскапеа

Од 20 јануари 2017 година вињетките во Романија се со променети цени. Девизниот курс важечки за сертификати, издадени во јануари 2017 година е: 1 евро = 4,5402 романски леи. За добивање на цените во леи помножете ги сумите во евра, подолу во табелата и наведениот курс и заокружете на втора децимала.   Цена на вињетките во евра Категорија на ПС ...

Read More »

Времен режим на сообраќај за камиони во летниот период

Од 1 јули на државните патишта во Македонија се воведува летен времен режим на сообраќај со кој се забранува движење на тешки товарни возила со вкупна маса над 15 тони, за време на деновите од викендот и за денови при екстремно високи температури, соопшти денеска Автомото сојузот на Македонија (АМСМ). Ограничувањето, што ќе трае до 31 август, во петок ќе ...

Read More »