Камиони

Камионските гуми добија интернет

Continental разви систем којшто преку интернет ги пренесува податоците за притисокот и температурата во камионските гуми до возачот и менаџерот. Нема потреба од вградување посебни системи во кокпитот, се штеди гориво и се продолжува векот на гумите, на крајот има корист и животната средина. Continental ќе направи патиштата да бидат уште побезбедни, преку поврзувањето на камионите и автобусите на интернет. Заедно со Vodafone, производителот ...

Read More »

Каргомакс ги поднови ЈП “Македонијапат” со седум нови возила

ЈП Македонијапат Скопје го обнови својот возен парк со 7 нови возила опремени со специјална опрема за чистење на снег! Две возила се Iveco Daily 35S14D, кои веќе ги видовте и 5 возила Iveco Trakker AD380T41, со надградба тростран кипер PK Palfinger Kran Rijeka, со опрема за распрскување на сол, опремени со предни и странични плугови Rasco за чистење на ...

Read More »

Поголема моќност за повеќе комфор и помала потрошувачка

Volvo го претстави новиот систем на акумулатори кој овозможува поголема моќност за потрошувачите во кабината. Се поголем број од електричните потрошувачи во кабината наметнуваат потреба за поголема моќност, што претставува дополнително оптоварување за акумулаторот, кој покренувањето на моторот и неговите помошни системи мора да ги задоволи и потрошувачите во кабината. Volvo претстави ново решение во кое акумулаторите кои го покренуваат ...

Read More »

Mercedes-Benz Daylight+

Mercedes-Benz преку програмата “Daylight+” спроведе детално истражување за влијанието на недостатокот на дневна светлина за возачите и начини како да го надоместат. Променитеод ден во ноќ, односно светлина и темнина, управуваат со ритамот на живот на земјата, и покрај тоа што сите светлината ја прифаќаат “здраво за готово”, важноста ја забележуваат само кога ја нема. Проблемите предизвикани од недостаток на ...

Read More »

Stralis X-WAY – нов off road камион на IVECO

На 2-ри јуни, во фабриката IVECO во Мадрид беше  доделен златен медал на светска класа за  производство. Церемонијата на доделувањето на наградата се одржа во присуство на Серхио  Мархионе , претседател на CNH Industrial, Ричард Тобин, главен извршен директор на CNH Industrial и одборот на директори на CNH. Овој важен настан, обезбеди можност да се погледне во  едно  сосема ново ...

Read More »

Новата V8 – генерација на Scania

„Scania„ продолжува со најновата генерација на V8 моторите , со  новите  стандарди на Еуро 6 за ефикасност на горивото. „SCR-only„  и другите  технологии  зад  кои стои голем   напредок Робусна  V8 Моќност:   Разумноста    и економичноста  зборува ат за многубројните примени . Scania воведува нова генерација на V8 мотори за Еуро 6 стандардот, кој поставува нови стандарди во потрошувачката на гориво. Новите ...

Read More »

Volvo Trucks – Автоматска контрола за повисоки приноси (ВИДЕО)

Volvo го претстави камионот за превоз на шеќерна трска со автоматско управување, со што се намалува оштетувањето на младите билки, а се зголемува приносот. Најголемиот производител  во светот на шеќерната трска е Бразил, а со досегашниот начин на жетвата се губеа околу 4%, односно 10 тони трска по хектар на годишно ниво, бидејќи камионот ги газеше младите билки кои треба ...

Read More »

Volvo го претстави потполно новиот VNL во Америка

Новиот модел има нов изглед, нова внатрешност и значително унапредена аеродинамика, која со остантите подобрувања, овозмува намалување на потрошувачката за  7,5%. Во Америка, Volvo продолжува со обновување на понудата, па така по моделот VNR, наменет за регионален превоз, претставена и самоувереноста, односно модел VNL. Овој модел за првпат е претставен во 1996 година, кога се поставени стандардите во својата класа, ...

Read More »

IVECO Stralis NP се вози низ Европа од Лисабон до Санкт Петербург

IVECO  во технологиите за природен гас  и за транспортната индустрија, учествуваше  на минатогодишниот митинг  “Blue Corridor-2017: Iberia-Baltia”  со Stralis NP, првиот камион за природен гас специјално дизајниран за операции на долги релации кои можат да работат на компримиран или течен природен гас. Со своето учество, брендот има за цел да го поддржи развојот на природниот гас, кој го смета за ...

Read More »