Автобуси

Новиот автобус на Setra 531 DT (Видео)

Setra ја претстави новата генерација на туристичкиот автобус на спрат кој ја носи ознаката 531 DT, на кој, покрај новиот изглед акцентот е ставен на неговата искористеност и безбедност. Новата Setra 531 DT носи потполно нов дизајн на што се должи 30 проценти подобра аеродинамика која пак во комбинација со останатите унапредени производи резултира со 8 насто намалена потрошувачка. Безбедносните ...

Read More »

Scania во рекордна испорака на хибридни возила во Норвешка

Scania ќе испорача 140 автобуси за јавен превоз во Кристиансанд, југозападно од главниот град на Норвешка, Осло. Испораката вклучува Scania Fleet Care, услуга во која Scania презема целосна одговорност за поправка и одржување на возниот парк. Сите автобуси можат да работат на биодизел, а 70 од нив имаат хибридна технологија, што ја прави најголемата испорака на хибридни возила на Scania ...

Read More »

Mercedes-Benz Citaro – најпродаван градски автобус

Mercedes-Benz Citaro оваа година одбележува двe значајни годишнини, 20 години претставување и испорака на 50.000-тото возило, со што ја потврди титулата за најпродаваниот градски автобус на светот. Јубилејниот модел е испорачан на Виенскиот градскиот превозник Wiener Linien и е дел од нарачаната флота од 59 автобуси со што овој превозник дополнително ќе ја зголеми сегашната флота од 221 автобус. Citaro ...

Read More »