Автобуси

Се создаде најголемата флота од електрични автобуси во Европа

Шведско-швајцарската корпорација ABB со седиште во Цирих, Швајцарија, доби нарачка за уште 12 системи за полнење од компанијата Volvo Buses, со што ќе се создаде најголемата флота од електрични автобуси и системи за полнење во Европа. Проектот опфаќа инсталација на вкупно 15 ABB полначи до 2018 година во Белгија за напојување на 101 електрично-хибриден автобус на Volvo. Во јануари годинава ...

Read More »

Scania испорачува 160 автобуси на гас за Мадрид

Како дел од комплетната програма за обновување на автобуси за шпанскиот главен град Мадрид, Scania ќе испорача 160 градски автобуси на гас.Општинската превоза компанија, ЕМТ Мадрид, ќе ја прими испораката на 80 нови автобуси оваа година,а на возниот парк ќе додаде уште 80 автобуси во 2018 година. Оваа нарачка е како додаток на 46. автобуси на гас од Scania испорачани ...

Read More »

Iveco Daily со нова награда: “Daily Tourys” е добитник на “Меѓународен Минибус за 2017”

IvecoDaily додаде уште еден трофеј  во својата богата колекција од награди – со наслов “Меѓународен  Минибус  за “Daily Tourys”  за 2017 година. Истата  беше доделена од страна на стручното меѓународно  жири за автобуси, минибуси , составено  од новинари, претставници на 18 големи списанија од Европа посветени на  сообраќајот. Ова е најновата награда од  долгата серија  награди добиени од  страна на ...

Read More »

Новиот автобус на Setra 531 DT (Видео)

Setra ја претстави новата генерација на туристичкиот автобус на спрат кој ја носи ознаката 531 DT, на кој, покрај новиот изглед акцентот е ставен на неговата искористеност и безбедност. Новата Setra 531 DT носи потполно нов дизајн на што се должи 30 проценти подобра аеродинамика која пак во комбинација со останатите унапредени производи резултира со 8 насто намалена потрошувачка. Безбедносните ...

Read More »

Scania во рекордна испорака на хибридни возила во Норвешка

Scania ќе испорача 140 автобуси за јавен превоз во Кристиансанд, југозападно од главниот град на Норвешка, Осло. Испораката вклучува Scania Fleet Care, услуга во која Scania презема целосна одговорност за поправка и одржување на возниот парк. Сите автобуси можат да работат на биодизел, а 70 од нив имаат хибридна технологија, што ја прави најголемата испорака на хибридни возила на Scania ...

Read More »

Mercedes-Benz Citaro – најпродаван градски автобус

Mercedes-Benz Citaro оваа година одбележува двe значајни годишнини, 20 години претставување и испорака на 50.000-тото возило, со што ја потврди титулата за најпродаваниот градски автобус на светот. Јубилејниот модел е испорачан на Виенскиот градскиот превозник Wiener Linien и е дел од нарачаната флота од 59 автобуси со што овој превозник дополнително ќе ја зголеми сегашната флота од 221 автобус. Citaro ...

Read More »