Author Archives: nenad

Mercedes-Benz Citaro – најпродаван градски автобус

Mercedes-Benz Citaro оваа година одбележува двe значајни годишнини, 20 години претставување и испорака на 50.000-тото возило, со што ја потврди титулата за најпродаваниот градски автобус на светот. Јубилејниот модел е испорачан на Виенскиот градскиот превозник Wiener Linien и е дел од нарачаната флота од 59 автобуси со што овој превозник дополнително ќе ја зголеми сегашната флота од 221 автобус. Citaro ...

Read More »