IVECO го отвори првиот логистички центар OK TRUCKS во Југоисточна Европа

OK Trucks е бренд на IVECO, воведен во 2015 година и посветен на продажба и ре-маркетинг на сертифицирани половни возила, нуди широк спектар на безбедни, сигурни, гарантирани од комерцијалните возила IVECO и зависи од потребите на клиентите што ги нудат на Европа -широчна гаранција, услуги за поврзување, помош и поправка на пат во случај на дефект, како и решенија за финансирање и лизинг.

„Со оглед на важноста и побарувачката за комерцијални возила, нови и однапред поседувани, кои доаѓаат од пазарите во Југоисточна Европа, Iveco одлучи да отвори нов логистички центар во Славонски Брод, Хрватска, за да ги приближи возилата до нашите клиенти, обезбедувајќи комплетно решение за ОК ТRUCKS. IVECO веќе се перцепира како сигурен партнер и има значително присуство во областа каде што во 2021 година ќе доставиме повеќе од 5500 нови и 800 сопствени биографии во сопственост. Како лидер во технологијата за гас, најголемото позелено и одржливо решение достапно денес со возила со LNG и CNG, Iveco ќе го поддржи со новиот центар понатамошниот раст на овој сегмент во областа “, изјави Емилио Парато, деловен директор за Австрија и Централна Источна Европа.