Mercedes-Benz Zetros – нова генерација

Mercedes-Benz Zetros е робусен камион дизајниран за превоз на стока преку тежок и недостапен терен. Тоа е екстремно способно теренско возило, дизајнирано за најтешките  услови на патиштата.

Новиот Zetros е сеопфатно преработен, особено од техничка гледна точка и доаѓа со помоќни мотори до 510 КС, со 2.400 Nm вртежен момент и погон на сите тркала.

Однадвор, новата генерација на модели се одликува со впечатлива рестилизирана решетка за ладење на радијаторот, која обезбедува уште поефикасно ладење благодарение на оптимизираниот проток на воздух. Исто така, подобри се и некои други детали, вклучувајќи полесен пристап до кабината и редизајнирана табла.

Како и досега, новиот Zetros останува достапен во варијантите на Еуро III и Еуро V за пазари со посебен квалитет на горивото, со што полесно се стигнува до пазарите во региони како Средниот исток, Африка или Латинска Америка.