Iveco ги претставува посебните концепти наменети за клиенти: FIT CAB и MAGIRUS

Iveco го претстави концептот на два-камиони на глобалното лансирање на новиот IVECO WAY: новиот IVECO FIT CAB и MAGIRUS, два посебни концепти кои ќе бидат предмет на процес на соработка кој ќе ги вклучува и клиентите.

Iveco ќе ги искористи концептите за спроведување на серија работилници за купувачи со возачи и сопственици на возила за време на сите трки од Европското првенство за камионски трки, почнувајќи од 19-ти јули во Нинберг (Германија).

За време на работилниците за корисници, тимот на Iveco активно ќе работи заедно со возачите и сопствениците за да ги собере своите придонеси. По завршувањето на оваа консултација, Iveco ќе ги вклучи нивните повратни информации во завршната фаза на развој.

Герит Маркс, претседател на комерцијални и специјализирани возила во Iveco, објасни: “При развивањето на нашите производи го прифаќаме пристапот од центричен пристап кон купувачите и возачите: тие учествуваат во нашите теренски активности за тестирање, ни даваат насоки со нивните увиди и повратни информации. Со овие концепти сакаме да ги ангажираме возачите и сопственици на возила во дијалог за нивната работа и да ги прилагодиме следните камиони за да ги задоволат нивните потреби и желби – камиони развиени од клиенти за клиентите. “

IVECO FIT CAB ја носи концентрираноста на возачот на друго ниво со подобрување на благосостојбата, удобноста и перформансите, ублажувајќи ги последиците од долгите часови на возење. Спортската облека со лого инспирирана од фитнес-програми ја сигнализира дополнителната улога на кабината како салон на тркала со уреди за подобрување на мобилноста на возачот, стабилноста, силата и целокупната способност. Точките за прицврстување се интегрирани во екстериерот на специјално дизајнираната галантерија. Повлекувачкиот чекор напред може да се удвои како алатка за обука. Внатрешноста на кабината се состои од опрема за спортска опрема, како мулти-насочно макара со вграден ѕид, интегриран преклопен мулти-зафат на покривот и функционален пакет кој вклучува отпорници, лизгачи и тежини.

IVECO MAGIRUS му оддаде почит на своето славно наследство додека цврсто гледа кон иднината. Додека се грижи за својата историја, таа е иновативна во својот пристап кон развивање на сопствени камиони. Го реинтерпретира своето наследство со префинетост, воведувајќи прецизна изработка и висока технологија. Вонредно внимание е посветено на секој детал, од најквалитетни кожни и фини ткаенини, до метални рачки, прекинувачи и инсерти, како и широк опсег на опции за да му овозможат на секој клиент навистина уникатна кабина.