Нов Iveco S-Way наместо Stralis

Новиот Iveco S-Way кој ќе го заменува Stralis е првиот модел во новата гама на тешки возила наречена “WAY”.

S-Way има сосема нова кабина која се нуди во две ширини, а подобрената аеродинамика ќе овозможи намалување на потрошувачката на гориво до 4% во споредба со Stralis. Исто така, новиот мулти-дел браник ќе ги намали трошоците за поправка.

Постојните мотори се напојуваат со 9, 11 и 13 литри од 330 до 570 КС и 9 и 13 КС (НП) мотори од 270 до 460 КС. Автоматски Hi-Tronix трансмисија ZF (TraXon) се користи за пренос на енергија.

Внатрешноста на кабината е исто така сосема нова со повеќе простор и поголема видливост отколку порано и со цврста структура за да се исполнат новите безбедносни прописи. Iveco ја задржа класичната рачна сопирачка и ретровизори.