Iveco ја лансираше “наша историја, наша приказна”, RELAY RACE која ќе ги следи своите возачи на патиштата низ Европа

Пет возачи, пет земји, четири етапи, една мисериозна кутија: ова се бројките кои ја опишуваат Iveco RELAY RACE, нова иницијатива наречена: “Наша историја, наша приказна”, стартувана од брендот за да се стават во центарот на внимание животот на возачите во нивните камиони. Таа ќе ги следи возачите во четиригодишно патување низ Европа, со застанувања кај индустриските локации на Iveco и CNH Industrial.

Целта на овој проект е да ги потенцира секојдневните предизвици на возачите на возачи на долги растојанија и улогата што нивниот камион ја игра во животот на патот.

За време на патувањето, возачите ќе разговараат за нивните интереси, нивниот живот на патот и размислувања за нивниот камион. Овие сведоштва се уредуваат во серија видеа и се објавуваат на каналите на социјалните медиуми на Iveco.

Иveco ја организира оваа иницијатива во соработка со водечките европски логистички оператори, чии возачи учествуваат во возењето низ Европа, носејќи мистериозна кутија. Тие ќе започнат во Индустриското село CNH во Торино, Италија и ќе застанат во тракторираната фабрика во Санкт-Валентин, Австрија, центарот за дизајн и тестирање на тешки товарни возила во Улм, Германија, и фабриката за погон во Бурбон-Ланси, Франција, пред достигнувајќи ја крајната дестинација. Патувањето ќе кулминира на голем настан во Мадрид, Шпанија, каде ќе бидат откриени содржините на тајната кутија.

Патувањата може да ги следите на:
Iveco Facebook
Iveco Instagram