Iveco Stralis за Alfa Romeo Formula 1

Iveco е официјален партнер на тимот на Алфа Ромео Формула 1, а пред неколку месеци тие им предадоа 12 Stralis и еден Daily за да се користат за тимска логистика оваа сезона.

Возилата беа испорачани во седиштето на тимот во Швајцарија, а на Аксел Крусеу, кој е оперативен директор во Sauber Motorsport AG, клучевите му ги предаде, Томас Рикер, директорот на IVECO, Швајцарија. Камионите ќе ја направат комплетната логистика на сите европски трки оваа сезона.

Ова е уште еден (иако индиректен) ангажман на Iveca во мото спортот, бидејќи успешно се натпреваруваше во шампионатот за европски камионски трки и во серијата Dakar Rally.