Schmitz ги враќа контејнерските шасии

Откако пред 10 години престанаа со производството на контејнерски шасии, Schmitz Cargobull сега повторно ги враќа во својот асортиман.

Побарувачката за шасија на контејнери во Европа драстично се намали за време на економската и финансиската криза од 2008/2009 година, така што целокупните производствени капацитети одеднаш станаа преголеми и непобитни.

Schmitz Cargobull тогаш го прекина производството на контејнерските шасии, но побарувачката сега се опорави и најголемиот европски производител на возила повторно ја воведува линијата на S.CF полуприколки во својата понуда.

Оваа серија за контејнерска полуприколка, Schmitz ја нуди во три варијанти: S.CF Gooseneck 45 ‘Euro Light, S.CF Gooseneck 45’ Euro и S.CF Gooseneck 40 ‘LX. Сите од нив се карактеризираат со лесно ракување, ниски трошоци за одржување и голема сигурност во експлоатацијата.

Во исто време, Schmitz одлучи да ја прекине производството на V.KO за дотурните возила и да ја затвори фабриката во Берлин.

За судбината на V.KO COOL надградбата на ладилници за товарни возила со максимална дозволена маса од 3 до 6 тони ќе се одлучи, бидејќи по презентацијата во IAA минатата година привлече голем интерес.