CF Electric за Manders Transport

По испораката во декември на еден DAF CF Electric до холандскиот синџир на супермаркети Jumbo, овие денови беше доставен уште еден до превозникот Manders Transport.

Семејната компанија Manders Transport постои  повеќе од 80 години, а возниот парк има 50 влекачи. Електричниот затегнувач ќе се користи во комбинација со целосно електрична комора за ладење. CF Electric е камион со 4×2 каросерија со максимална дозволена маса од 37 тони полуприколка и погон со електричен мотор од 210 kW и 2.000 Nm вртежен момент.

Електричниот мотор се напојува со вкупен капацитет од 170 kWh, кој обезбедува максимум 100 km. Користејќи брз полнач, батеријата може да биде целосно наполнета за еден час и половина.