Нова генерација гуми за комбиниран транспорт

Goodyear воведе нова генерација гуми OMNITRAC, специјално развиени за возилата што се користат за комбиниран транспорт.

Станува збор за влекачи, миксери и бетонски пумпи, камиони со нископодни товарни возила за употреба во градежништвото и камиони во индустријата за отпад, рециклирање, дрвна и земјоделска индустрија, кои секојдневно се соочуваат со тешката ситуација на земјен терен, но најчесто на патиштата.

Патентираната DuraShield технологија на Goodyear се користи во форма на иновативен горен заштитен појас во гумената конструкција, која со спречување на пенетрација на камења или други странски тела обезбедува дополнителна отпорност на оштетување на трупот, што гарантира поголема километража и поголемо подмладување. Исто така го спречува влезот на вода што може да предизвика корозија на ремените во трупот. Горниот ремен е направен од материјал од неметални жици, кој прв пат се користи на гуми и го подобрува нивното обновување.

Серијата се состои од гуми OMNITRAC S и OMNITRAC D, со вкупно 10 димензии (6 OMNITRAC S за волан и четири гуми OMNITRAC D за погонското вратило), вклучувајќи димензија 315 / 70R22.5, која за прв пат влегува во сегментот на комбиниран транспорт и опфаќа растечкиот тренд на користење на стандардни единици за влечење. Серијата е синхронизирана со 3PMSF, која ги исполнува најтешките барања за зимски гуми.