Новите Renault Trucks D и D Wide

Renault Trucks ги претстави моделите D и D Wide за 2019 година со подобрена аеродинамика и удобност во кабината кои во комбинација со мотори кои ги исполнуваат стандардите Euro 6 D, овозможуваат заштеда на гориво од 7%.

Моторите DTI 5, DTI 8 и DTI 11 веќе ја исполнуваат нормата Euro 6 D, која ќе стапи на сила на 1 септември 2019 година, а бројни подобрувања вклучуваат и новата генерација филтри за честички. DTI 5 и DTI 8 се опремени со нов софтвер за возачот, а се прават и бројни промени на надворешни уреди па така  пумпата за вода и масло се со сосема нова изведба.

Аеродинамичното засилување вклучува нови странични дефлектори, како и нов дефлектор на покрив со способност за подесување, што може да се прилагоди на сите видови надградби. Системот и помошта за возачот, како што е адаптивната контрола на патувањето, исто така се вградени, што автоматски го одржува растојанието помеѓу возилото напред и ограничувачот на брзината. Renault Trucks D и D Wide моделите во 2019 година се веќе достапни за нарачување и во верзија на CNG.