Испорачани еден милион Volvo FH

Во салонот Во Хановер, Volvo го испорача милионитиот примерок од моделот FH, кој оваа година слави 25 години

Јубилејниот камион беше предаден на компанијата “Гесуко” од Бад Херсфелд, во близина на Хановер, која се занимава со ладен товарен транспорт. Марко Рајнхард, сопственик и менаџер на компанијата, истакна дека компанијата ги користи Volvo Trucks од 1976 година и дека флотата ги има сите модели на FH од неговото појавување.

Најновиот член е многу посебен специјалитет Crimson Pearl Volvo FH 25 Year Special со издадена кабина, предупредување за судир нанапред и Volvo Dynamic Steering управување. Моторот е D13 со 540 КС и 2600 Nm, менувач со двојна спојка од I-Shift, VEB + (Volvo Engine Brake).