Композиција долга 31,7 метри (ВИДЕО)

SEAT и транспортната компанија Grupo Sesé ја тестираат најдолгата композиција на европските патишта со вкупна должина од 31,7 метри.Шпанскиот производител на автомобили и логистичка компанија заеднички учествуваат во пилот-проектот кој тестира составот на влекачи со две полуприколки. Овој влечен сет ќе вози на делницата помеѓу градовите Сарагоса и Марторел и ќе ги транспортира компонентите во фабриката на Сеат.

Максималната дозволена маса на скомпозицијата е 70 тони, а неговата употреба овозможува 20 проценти намалување на CO2 и транспортни трошоци за 25 проценти.