Tројна победа на Iveco Daily во Германија

Награден како “Најдобар увозен превозник” и “Најдобар увозен миди – и минибус”.

Во категориите до 3,5 тони и погоре, со дизел или во  електрична верзија, како превозник или како минибус: Daily е секогаш понапред од конкуренцијата. Ова беше потврдено од страна на повеќе од 11.000 германски  читатели  од најзначајните специјализирани списанија во земјата.

Iveco Daily продолжува да собира награди низ цела  Европа и доби три награди на церемонијата одржана на 21 јуни во Лудвигсбург во Германија од ETM која е  важна германска издавачка групација  специјализирана за транспорт и логистика.

На едно истражување  направено на повеќе од 11.000 читатели,  Daily е крунисан со награда  за  “Најдобри увозни комбиња до 3,5 тони” и “Најдобар увозни  превозник на повеќе од 3,5 тони.”  Со континуирано подобрување и обновување,  Daily Euro 6 останува верен на својот бизнис инстинкт и ја потврдува  својата репутација како доверлив и  деловен партнер кој нуди ненадминати перформанси, продуктивен комфор и економичност на горивото.

Дневниот Hi-Matic Euro 6 со ексклузивниот   8-степен автоматски менувач   го нуди најдоброто возење и го остава возачот целосно фокусиран на сообраќајните  услови  на патот. Новиот  интелигентен систем EcoSwitch PRO автоматски го намалува вртежниот момент колку што е потребно без интервенција од возачот, намалувајќи ја потрошувачката на гориво без да има компромис за продуктивноста.

Моделот Daily 7 ton има таква уникатна разновидност што отвора еден свет на можности во адаптациите: Camper, Ambulance, Car recovery, Garbage-collection се само неколку примери.

Дневниот Euro 6 ги зголемува нивоата на удобност со потивката кабина која ги намалува нивоата на бучава за 4 децибели во споредба со претходните модели, а подобрениот распоред нуди до 18 одделенија за складиранње ,  стратешки поставени  околу кабината за  да се има поголема достапност.

Дневниот Euro 6, исто така, му овозможува на возачот максимално да го искористи времето  поминато во кабината:  тоа е првото  лесно комерцијална возило  кое се поврзува со  концептот на инфозабава, претворајќи ја во вистински професионален работен инструмент со ексклузивно  посветената  апликација “Daily  Business up”. Истата може да функционира како асистент на  возачот со карактеристики  како што е системот за оценување на стилот на возење (DSE) кој обезбедува предлози за возење во реално време, што може да резултира со значителни заштеди на горивото.  Може исто така  да стане бизнис асистент на сопственикот помагајќи да се оптимизира ефикасноста на флотата со работа на истата и да се следи со  редовен сервис….

“Тhe Daily Tours “, кој веќе ја има титулата “Меѓународен минибус за  2017 година  “, исто така  во својата електрична верзија  е крунисан за “Најдобар   увозен мидибус  / минибус” . Овој нов наслов ги наградува  за повеќе од  десет години напорите за развој и подобрување на ова возило:  Daily Tourys Electric  во последните три  еволутивни чекори. Седиштата на патниците се фиксираат на шини за да обезбедат максимална разновидност: со ова се поставува мини-тур на Daily Tourys каде може да седат до 19 патници, обезбедувајќи им  ексклузивно патување со луксузен комфор и стилска средина. Исто така, се одликува со најдобрите во класа багажни простори со капацитет до 2,5m3.  Со “Ниски емисии” од 80 kW 300 Nm вртежи, совршен е за еколошко, нечујни и удобни  транспортни услуги. Овој нов модел има опсег до 110 или 160 km (со 2 или 3 батерии, соодветно) Во споредба со претходната генерација Daily Electric, тој обезбедува 25% зголемување на ефикасноста, 100 kg повеќе носивост и 20% подолг век на батеријата.

Iveco Daily е најраспространетото возило во својата класа со најширока поставеност во индустријата во опсег од 3,3 до 7,2 тони бруто тежина на возилото, од 7,3 m3 до 19,6 m3 товарен  простор и од  16 до 22 распореди на патничките седишта во својата минибус верзија.

Семејството “Daily Euro 6” нуди два мотори со четири цилиндри, со дислоцирање од 2,3 и 3,0 литри, моќност од  116 до 205 коњски сили и вртежи од 320 до 470 Nm, а широката линија на мотори ја вклучува и чистата верзија на моторот,  дневната природна енергија, која работи на компримиран природен гас и нултата  емисија Daily Electric, која обезбедува предност во урбаните области со ограничен сообраќај за чиста и тивка работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.