Schmitz Cargobull обезбедува уште една голема нарачка за приколки од DSV

Спогодбата со компанијата за глобален транспорт и логистика DSV од Данска е обновена и опфаќа дополнителни 3.000 железничко-транспортни странични церади.

Првиот од следните 3.000 нови Schmitz Cargobull S.CS curtainsider полуприколки, беше предаден на Sоren Lund (Директор за опрема) и Flemming Steiness(заменик менаџер за опрема) од DSV Road Holding NVво понеделник, 6 февруари 2017 година. При нивната посета на фабриката за производство во Altenberge со Boris Billich (член на Одборот на Schmitz Cargobull AG), Josef Warmeling (раководител на Меѓународната Key Account Management во Schmitz Cargobull AG) и Gregor Rein (Генерален директор на Schmitz Cargobull Denmark A/S), тие биле импресионирани од постојано подобрување на производи и производни процеси.

DSV Road Holding NVго нарача првиот круг од 3.000 полуприколки на почетокот на 2015 година, кои потоа ќе се доставуваат во постепен процес. Испораката на полу-приколките ќе биде завршен во текот на следните две години и вклучуваат испорака на универзалните и мега приколките кои сите може да бидат натоварени на возови. Boris Billich рече: “Ние сме горди дека Рамковниот договор е продолжен за уште 3.000 полуприколки и дека се стекнавме со голема доверба во нас. Нашите клиенти ги вреднуваат нашите напори да се постави репер за интелигентни и ефикасни транспортни решенија во индустријата на комерцијални возила! ”

DSV A/S е еден од најголемите меѓународни транспортни и логистички компании. Со својата флота ширум Европа од околу 10.000 возила, нуди на своите клиенти широк спектар на индустриски гранки, широк пакет на услуги за патен транспорт, железнички или поморски. “Во текот на изминатите неколку години, Schmitz Cargobull се покажа себеси дека може да биде сигурен партнер. Квалитетот на полуприколката, брза и навремена испорака, достапност на резервни делови ширум Европа, се сите одлучувачки фактори во исполнувањето на стандардите за квалитет што ние им ги ветуваме на нашите клиенти”, нагласува Sоren Lund, кој е одговорен за обезбедување на вистинската опрема за DSV патиштата во Европа.

Schmitz Cargobull особено апелираше до DSV благодарение на своето ветување за квалитет и сложени иновативни решенија, како и нејзините помали трошоци за одржување и повисока преостана вредност, што придонесува за значително намалување на вкупните трошоци за сопствениците.

По конкретно барање на клиентите, Schmitz Cargobull ги опреми сите DSV приколки со Ultra-Seal за затворање (запечатување) гуми и Westlake гуми.

Ultra-Seal е превентивна заптивната смеса за гуми. Вбризгана преку вентилот на гумата, ги претвора било кои пневматски гуми во авто-запечатувачки гуми, кој ќе го одржи притисокот на воздухот – зголемување на својот животен век и намалување на потрошувачката на гориво.

Steiness додава: “Ова ги прави дупнатите гуми да бидат минато. Ultra-Seal е решение за поправка, што трае во целиот животен век на гумата. Долгогодишните практични тестови на DSV доведоа до импресивни резултати, кои го направија изборот лесно да се пополни секој пневматик на приколката DSV со Ultra-Seal. Во исто време, ние сакаме да се опремени со гумите Westlake, затоа што веруваме дека тие се гуми со најдобра цена на пазарот.”

 

Leave a Reply