Mercedes-Benz Sprinter – повеќе сила и повеќе тежина

Mercedes-Benz ја претстави новата изведба на Sprinter со вкупна маса од 5,5 тони со што обезбеди и дополнителни 450 kg корисна носивост.

Со воведувањето на новата изведба со вкупна маса од 5,5 тони корисна носивост Sprinter се протега од 2,95 2,95 до 3,41 тони. Освен зголемувањето на вкупната маса и носивоста, претставени се и нови Еуро 6 мотори.

Четирицилиндричните мотори со обем од 2,15 литри во просек се 10% посилни од претходните. Најслабата изведба нуди 84 kW (114 KS) и 300 Nm вртежен момент, а посилната изведба од истиот обем 105 kW (143 KS) и 330 Nm момент.

Силата на најсилниот четирицилиндричен мотор остана со истите 120 kW (163 KS) додека врвната понуда е 3.0 V6 CDI со 149 kW (190 KS) и 440 Nm вртежен момент.

Leave a Reply

Your email address will not be published.