Iveco Daily со нова награда: “Daily Tourys” е добитник на “Меѓународен Минибус за 2017”

IvecoDaily додаде уште еден трофеј  во својата богата колекција од награди – со наслов “Меѓународен  Минибус  за “Daily Tourys”  за 2017 година. Истата  беше доделена од страна на стручното меѓународно  жири за автобуси, минибуси , составено  од новинари, претставници на 18 големи списанија од Европа посветени на  сообраќајот. Ова е најновата награда од  долгата серија  награди добиени од  страна на “Daily”во  целиот свет.

“Daily Tourys” е првиот “Интернационален минибус на годината “. Наградата беше доделена од страна на престижното жири на European International Bus & Coach на годинешните награди за да  се  утврди  наменета на минибусите   и мидибусите ( вид на автобуси кои се поголеми од минибусите ) за професионален превоз на патници.

Жирито составено од новинари, претставници на 18 водечки специјализирани списанија од цела Европа оцени дека “Daily Tourys” одлично го помина тестирањето во споредба со останатите  шест други конкуренти, кои беа тестирани во реални услови  и тоа на  пат со нагорнини и надолнини ,автопати ,тесни патишта и други различни ситуации.

Наградата беше објавена на отворањето на  Меѓународниот  саем на  автобуси  “FIAA 2017 “  одржан  во Мадрид, Шпанија. Том Teрjeсен , претседател на жирото  “Bus & Coach“  ги сумираше  гласовите на жирито гласно: “Iveco Daily Tourys “  направи комбинација од високо квалитетна  каросерија за  врвен комфор на  патниците.  Еуро 6 –Дизелмотор  и најдобрата опрема  некогаш направена  во оваа класа, прави патувањето да се запомни како убаво искуство.  Високиот капацитет на багаж и одличната идеја со вратичката  во багажниот простор дава  дури и повеќе место  од што е потребно.  Факт е дека ова е комплетна фабрика  која  прави  ефикасно одржување и сервис  на минибусите каде и да сте на пат во Европа “.

“Daily Tourys”  ги нуди сите предности на последната генерација  Iveco  DailyEuro 6 –  кои ги обелодени во април 2016 година – со кој се воведоа неговите функции сė со цел да се  направи поголема удобност  за возачот и поголема продуктивност за операторите.

Новата генерација “ Daily Euro 6 “ овозможува   непречено возење, исклучително тивка кабина ергономски распоред и  една целокупна конфигурација.   Ова, заедно со ексклузивно направената  апликација, наречена “DAILY BUSINESS UP “,  ја претвора кабината во високо професионална работна  средина, во која тие го развиваат  нивниот бизнис, секогаш поврзани.

Daily Euro 6  исто така, се  вклучува  во класата на  ексклузивното  Hi-Мatic семејство, кој на 8-брзинскиот автоматски менувач  понуди најдобро решение за зголемување на безбедноста за време на возењето удобно  и  безбедно возење и лесно менување на  брзината  за  помалку од 200 милисекунди, обезбедувајќи апсолутно задоволство при возењето , со што истиот  го прави идеален за моделите на минибус.

Leave a Reply

Your email address will not be published.