Рачна количка за полуприколки (ВИДЕО)

Холандската компанија Verhagen Leiden BV, специјализирана за производство на електрични возила разработи специјална количка за преместување на товарни полуприколки.

V-move Trailer Mover XXL има носивост до 20 тони. Трансприцепната рачна количка може да се користи како замена на влекачите кои се користат на големите терминали за полуприколки.

Таа е управувано од мотор со моќност 4 kWh, придвижуван од 36-волтна 245-Ампер часовна батерија, а гумите се Continental. Освен тоа, може да се управува без операторот и да има потреба од посебна дозвола.

Leave a Reply