Двојна победа за Schmitz Cargobull во категоријата Image Awards “Best Brand”

 

Schmitz Cargobull ја доби наградата за најдобар бренд во категоријата приколки, награди ETM-Verlag Image Awards. Компанијата за прв пат е рангирана на врвот во двете категории Plane/Curtainsider Trailer and Box/Refrigerated Body Trailer. Повеќе од 9.600 читатели на FERNFAHRER, lastauto omnibus и trans aktuell trade publications, гласаа за доделување на реномираната награда Image award from publisher ETM-Verlag. Натпреварот беше надгледуван од страна на записничари.

“Повторното освојувањето на наградата во категоријата Trailer и во двете категории оваа година, е одличен резултат и се гордееме. Сметаме дека наградата е потврда на вредноста на нашите напори и нашите производи ориентирани кон корисниците. Практично-ориентирани и ефикасните иновации од Schmitz Cargobull, секојдневно и постојано се докажува нивната сигурност “, изјави Andreas Schmitz, претседател на Управниот одбор на Schmitz Cargobull AG, на церемонијата на доделување награди на 23-ти јуни во Штутгарт.

Компанијата за производство на приколката исто така успеа во категоријата Tipper, задржувајќи го второто место од минатата година. “Им го должиме овој успех на комбинација на добриот инженеринг и личните препораки од задоволни клиенти. Корисниците се особено импресионирани со високиот технички стандард и издржливост под тешки услови”, објаснува Frank Reppenhagen, менаџер за продажба во Германија и во Западна Европа при Schmitz Cargobull. „Во нашиот „expert days“ добиеме важни практични повратни информации, кои нашите инженери, потоа ги интегрираат во понатамошниот развој на возилото.“

Schmitz Cargobull во in-house development team, исто така, го освои второто место во категоријата единици за ладење, повторувајќи го успехот од претходната година. “Нашето зголемување на вертикалната интеграција на системот и „one-stop shop“ стратегија, заедно со прилагодено финансирање, е доказ за нивната вредност кон клиентите”, објаснува Schmitz. “Конкретно, со високи перформанси, разладниот уред со интелигентниот систем за контрола и снимање на податоци, во комбинација со систем за контрола на веб-базирани и уникатен проактивен управувачки систем, обезбедува сигурна контрола при транспорт со товарни  со контролирана температура “, продолжува Schmitz.

Транспарентната комуникација со клиентите преку трговскиот печат, билтени и социјалните медиуми, имаат сите придонесе за троен успех на Schmitz Cargobull, и развојот на самиот бренд. Покрај тоа, expert days, погонсите тури и лични консултации служат за одржување на директен дијалог со клиентите. Истите овие клиенти се, исто така се читатели на трговски публикации. Како таква, извонредната ВТА Schmitz Cargobull ја застапувуваат и двете, тековната посветеност и мотивација да продолжи да се надминуваат.

Читателите на of ETM’s trade публикации, lastauto omnibus, trans aktuell and FERNFAHRER, гласаа на 20-то издание на наградите, препознавајќи ги најдобрите комерцијални возила. Победниците во 24 категории беа избрани во соработка со DEKRA и под надзор на записничар. Читателите судат за бренд имиџот и квалитетот на производот. Овие признанија претставуваат важен барометар во индустријата, со оглед на тоа дека резултатите од истражувањето обезбедуваат материјален доказ за потрошувачкото мислење и параметри.

Leave a Reply

Your email address will not be published.